Kung pao s krevetami a kešu oříšky
Suroviny
- 60 g Ořechy Kešu
 - 450 g Krevety tygří - loupané
 - 160 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Česnek
 - 0.25 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.25 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 81.2 mg
 - Draslík 138.3 mg
 - Vláknina 1891.2 mg
 - Vitamín A 1891.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor a česnek nasekáme, smícháme s 2 lžícemi škrobu, jedlou sodou, solí, pepřem a cukrem.
 - 
                                2
Syrové krevety oloupeme a odstraníme červenou žílu probíhající po vnější straně. Vložíme do suchých přísad a necháme 20 minut stát.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej, přidáme krevety a smažíme za stálého míchání asi 20 vteřin, dokud nezmění barvu. Přendáme na talíř.
 - 
                                4
Do oleje ve woku přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 1 minutu, přidáme nakrájenou cuketu, papriku a ještě asi 1 minutu restujeme.
 - 
                                5
Smícháme všechny suroviny z výpisu na omáčku a přidáme do pánve, za stálého míchání necháme mírně zhoustnout. Přidáme krevety, kešu oříšky a prohřejeme.