Mandlové makrónky s bílou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 114.9 mg
 - Vláknina 1997.6 mg
 - Vitamín A 1997.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.
 - 
                                2
Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.
 - 
                                3
Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.
 - 
                                4
Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.