Vánoční chléb
Suroviny
- 15 g Droždí sušené
- 250 g Hrozinky
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Ořechy lískové
- 6 g Skořice mletá
- 125 g Cukr moučkový
- 125 g Kandovaná pomerančová kůra
- 125 g Křížaly (sušená jablka)
- 60 g Mouka mandlová
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1107 kcal
- Sacharidy 164 g
- Tuky 47 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 136 g
- Cholesterol 214 mg
- Draslík 922.5 mg
- Vláknina 23410.5 mg
- Vitamín A 23410.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí. 
- 
                                2Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru. 
- 
                                3Dobře promícháme. 
- 
                                4Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem. 
- 
                                5Pečeme při 175 °C 75 minut. 
- 
                                6Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        