Ořechová jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 641.6 mg
- Vláknina 4566.3 mg
- Vitamín A 4566.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem. 
- 
                                2Necháme marinovat 48 hodin. 
- 
                                3Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky. 
- 
                                4Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody. 
- 
                                5Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut. 
- 
                                6Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout. 
- 
                                7Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut. 
- 
                                8Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy. 
- 
                                9Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        