Mandlový nákyp s vinnou pěnou II.
Suroviny
- 140 g Mandle
 - 40 g Mandle
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Strouhanka
 - 10 g Cukr vanilka
 - 140 g Cukr moučkový
 - 120 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Vanilka mletá
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.25 l Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 939.9 mg
 - Draslík 498.7 mg
 - Vláknina 9390 mg
 - Vitamín A 9390 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 11.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme cca 30 minut prosátý cukr se žloutky, vanilkou a najemno nasekanými mandlemi. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
 - 
                                3
Na pěnu v kotlíku ušleháme víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Přisypeme nastouhané mandle, vložíme do vodní lázně a šleháme, až začně pěna vystupovat. Poté ihned odstavíme.