Mandlové věnečky s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 62.2 mg
 - Draslík 203.9 mg
 - Vláknina 8794.6 mg
 - Vitamín A 8794.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanými mandlemi, citronovou kůrou a rozsekaným máslem. Vypracujeme těsto a rozválíme na tenký plát.
 - 
                                2
Vykrájíme věnečky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové spojujeme po dvou džemem.