Muslimský skopový kebab
Suroviny
- 80 g Mandle
 - 500 g Skopové maso mleté
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 1 polévková lžíce Potočnice
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka čočková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 555.2 mg
 - Vláknina 14984.3 mg
 - Vitamín A 14984.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.
 - 
                                2
Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.