Zelené fazolky a pesto s lasagněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 230.9 mg
 - Vláknina 5757.3 mg
 - Vitamín A 5757.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé zelené fazolové lusky 5 minut vaříme do měkka ve větším množství vody, po 5 minutách slijeme a necháme vychladnout. Lasagne vaříme ve vroucí vodě, dokud nejsou měkkě, ale přitom pevné na skus, slijeme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, okapané osušíme papírovými utěrkami.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 200°C. Zapékací misku s nízkým okrajem potřeme 1 lžící oleje, na dno rozložíme lasagne a polejeme pestem, smíchaným s crème fraîche, 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a větším množstvím pepře. Pesto pokryjeme vrstvou uvařených fazolových lusků, posypeme nakrájenými vlašskými ořechy. Vrstvení opakujeme, končíme vrstvou pesta a poté vložíme na 10 - 15 minut do trouby a a pečeme, až povrch zezlátne. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem