Masamanské dušené hovězí kari s arašídy
Suroviny
- 50 g Ořechy burské pražené
 - 500 g Hovězí kližka
 - 5 g Kardamom
 - 100 ml Kokosová smetana
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Kari pasta
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Tamarindová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 508.2 mg
 - Vláknina 16946 mg
 - Vitamín A 16946 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na kousky o rozměrech přibližně 2 - 3 cm. Kokosové mléko vlijeme do většího hrnce, pozvolna přivedeme k varu. Vložíme maso, částečně zakryjeme, na mírném ohni necháme vařit cca 40 minut do měkka.
 - 
                                2
Kokosovou smetanu vlijeme do pánve a 5 minut zahříváme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme masamanskou kari pastu a povaříme 2 - 3 minuty, až se pasta rozpustí. Poté přilijeme směs do hrnce k masu, důkladně promícháme. Pozvolna necháme ještě 3 - 4 minuty povařit, občas zamícháme.
 - 
                                3
Do hrnce přidáme rybí omáčku, cukr, tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody, kardamomové tobolky, skořici, na kostičky pokrájenou větší bramboru a plátky cibule. Dále dusíme 15 - 20 minut, dokud kousky brambory nezměknou. Nakonec přisypeme pražené ořechy, promícháme a ještě 5 minut povaříme.
 - 
                                4
Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned horkou podáváme.