Zapečená rebarbora s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 639.9 mg
 - Vláknina 12759.3 mg
 - Vitamín A 12759.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme.
 - 
                                2
V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy.
 - 
                                3
Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut.
 - 
                                4
Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone.