Jahody ve vinné pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 129.2 mg
 - Draslík 574.2 mg
 - Vláknina 13626.7 mg
 - Vitamín A 13626.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.4 mg
 - Vitamín E 9.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.
 - 
                                2
Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.
 - 
                                3
Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.