Smažené koule z hrachové kaše
Suroviny
- 75 g Hrách zelený sušený
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Olej kukuřičný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Kmín římský
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 134.8 mg
 - Vláknina 6596.8 mg
 - Vitamín A 6596.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách zalijeme vlažnou vodou a necháme nejméně čtyři hodiny nabobtnat. Poté scedíme, vsypeáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do měkka minimálně 20 minut.
 - 
                                2
Očištěnou mrkev, zázvor a papriku zbavenou semínek pokrájíme na kousky.
 - 
                                3
Hrách scedíme, přidáme k němu nakrájenou zeleninu se zázvorem a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kokos, sůl, pepř, římský kmín, mouku, vejce a promícháme. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se dala dobře tvarovat. Podle potřeby případně přidáme vodu nebo mouku.
 - 
                                4
Směs rozdělíme na 16 dílů, ze kterých vytvarujeme koule.
 - 
                                5
V hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C (kousek chleba by v něm měl zezlátnout za 3 minuty), ve kterém koule smažíme po částech asi 5 minut. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme teplé.