Bramborový koláč s mletými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 187.6 mg
 - Draslík 381.8 mg
 - Vláknina 5464.6 mg
 - Vitamín A 5464.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
 - 
                                2
V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky.
 - 
                                3
Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi.
 - 
                                4
Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme.
 - 
                                5
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut.
 - 
                                6
Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.