Krůtí roláda v pistáciové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 103.3 mg
 - Draslík 787 mg
 - Vláknina 8210.5 mg
 - Vitamín A 8210.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.
 - 
                                2
Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.
 - 
                                3
Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.
 - 
                                4
Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.
 - 
                                5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.
 - 
                                6
Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.