Grilovná krutí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 750 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 625.2 mg
  • Vláknina 3082 mg
  • Vitamín A 3082 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

  • 2

    V míse smícháme suroviny na nádivku. Strouhanku, pokrájenou cibuli, oříšky, hrozinky, máslo a dvě lžíce vytvořené marinády pořádně promícháme do směsi.

  • 3

    Krutí prsa nařízneme, abychom je mohli vyplnit nádivkou. Následně trochu poklepeme, aby bylo maso všude stejně vysoké. Nádivku pomalu plníme do kapsy v masu. Konce roládu nakonec zajístíme kovovými jehlami. Maso potřeme důkladně marinádou.

  • 4

    Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 40 až 50 minut. Během pečení maso pravidelně potíráme marinádou.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu