Salát z čekanky s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 16 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 437 mg
- Vláknina 10741.2 mg
- Vitamín A 10741.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky omyjeme, odlámeme z nich zvadlé listy a rozkrájíme je na 1 centimetr široké nudličky. Datle oloupeme, přepůlíme a vypeckujeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájená jablka, čekanky a datle promícháme v misce.
-
2
V menší misce si nachystáme zálivku - smícháme majonéz, jogurt, citronovou šťávu, kari koření a špetku cayenského pepře. Vše prošleháme dohladka. Zálivkou přelijeme čekanku, jablka a datle a lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno nasekanými kešu oříšky.