Rybí Hydebaradi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Čertovo lejno
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Chilli paprička
  • 5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 kg Treska aljašská
  • 2 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 911.5 mg
  • Vláknina 3825.3 mg
  • Vitamín A 3825.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu zbavíme nečistot a naporcujeme ji. Na suché pánvi opečeme cibuli, koriandr, červené chilli, polovinu semínek kmínu, sezamová semínka a nastrouhané kokosové dužiny. Když je směs opečená, důkladně ji rozemeleme, až vznikne hustá kaše.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, posypeme zbývajícím kmínem a špetkou assafoetidu. Na koření položíme kořeněnou kaši a důkladně osmažíme, zalijeme šťávou z tamarindu, posypeme špetkou soli. Necháme vařit cca 10 minut, následně vložíme do omáčky naporcovanou rybu a necháme péct, dokud není řádně propečená a měkká. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu