Kokosová srdíčka
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Máslo
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Máslo
- 50 g Kokos
- 100 g Čokoláda na vaření
- 40 g Kokos
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Kokos
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Kakao
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 9 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 7.1 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hladkou mouku smícháme na vále s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem a 2 lžícemi kokosu. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu. 
- 
                                2Potom těsto postupně rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut. 
- 
                                3Vychladlá srdíčka vždy po dvou spojujeme náplní. 
- 
                                4Příprava náplně: Změklé máslo v míse utřeme s moučkovým cukrem. Vmícháme kokos, kakao a rum. 
- 
                                5Naplněná srdíčka z jedné strany namáčíme v rozpuštěné čokoládě a obtiskneme je do kokosu. 
- 
                                6Cukroví po zaschnutí uchováme v krabici na chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        

