Bramborový nákyp s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Ořechy lískové
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 230.9 mg
  • Draslík 1069.4 mg
  • Vláknina 14437.8 mg
  • Vitamín A 14437.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme ve vývaru do měkka. Scedíme je a na jemno rozmačkáme.

  • 2

    Žloutky rozšleháme s mlékem, spolu s nasekanou cibulí a majoránkou vmícháme do bramborové kaše. Z bílků ušleháme pevný sníh, naneseme na kaši.

  • 3

    Smícháme nastrouhanou Goudu, mleté oříšky, mouku, špetku soli, pepř a římský kmín. Směsí posypeme bílkový sníh, vše zamícháme do kaše.

  • 4

    Nákypovou formu vymažeme 20 g másla a naplníme bramborovou hmotou. Navrch položíme zbylé máslo ve vločkách.

  • 5

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut a podáváme jej ve formě.

Komentáře k receptu