Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 554.1 mg
- Vláknina 20171.2 mg
- Vitamín A 20171.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě. 
- 
                                2Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut. 
- 
                                3Horkou omáčku nalijeme na kapustu. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        