Oříšková omáčka sladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 15 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 188.4 mg
- Draslík 130.4 mg
- Vláknina 3233.3 mg
- Vitamín A 3233.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze 100 g cukru uvaříme světlý karamel, přisypeme drcené oříšky, necháme vychladnout. Vychladlou směs vložíme do hmoždíře a rozdrtíme. 
- 
                                2Do kovové misky nasypeme zbylý cukr, přidáme žloutky a metlou promícháme. Nad ohněm misku mírně zahřejeme, metlou stále mícháme, až se cukr rozpustí a dobře se spojí se žloutky. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, likér, důkladně promícháme, přisypeme drcenou oříškovou směs a necháme vychladnout. Omáčka se nesmí vařit. 
- 
                                3Omáčku používáme k přelití moučníků. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        