Mrkvový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 96 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 249.4 mg
- Vláknina 5636.5 mg
- Vitamín A 5636.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme. 
- 
                                2Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům. 
- 
                                3Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme. 
- 
                                4Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        