Skordalia
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 75 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 444.4 mg
- Vláknina 13958.3 mg
- Vitamín A 13958.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 13.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze staršího chleba odstraníme kůrky a středy rozlámeme na kousky. Chléb vložíme do misky, přelijeme vodou a 10-15 minut necháme máčet. Poté nadbytečnou tekutinu vymačkáme a chléb odložíme. 
- 
                                2Neloupané mandle přelijeme horkou vodou, necháme asi 30 vteřin odstát a potom vodu slijeme. Spařené mandle oloupeme. 
- 
                                3Nahrubo nakrájený česnek vložíme spolu s mandlemi do mixéru a rozmixujeme. Přidáme namočený chléb a mixujeme tak dlouho, dokud se přísady důkladně nepromíchají. Za stálého mixování přiléváme olivový olej a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá pasta. Vmixujeme ocet a podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                4Připravenou omáčku Skordalia uložíme v misce do lednice, kde vydrží až 4 dny. Před podáváním ji ozdobíme snítkami koriandru nebo petrželky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        