Plněné broskve
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 31 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 316.2 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 9625 mg
- Vitamín A 9625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme. 
- 
                                2Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C. 
- 
                                3Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem. 
- 
                                4Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem. 
- 
                                5Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy. 
- 
                                6Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut. 
- 
                                7Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        