Telecí maso dušené na karí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 313.7 mg
- Vláknina 3356 mg
- Vitamín A 3356 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření. 
- 
                                3Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu. 
- 
                                4Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                5Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso. 
- 
                                6Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        