Šafránová omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 510.2 mg
- Vláknina 9605.5 mg
- Vitamín A 9605.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme. 
- 
                                2Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem. 
- 
                                3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        