Skořicové hvězdičky s mandlemi
Suroviny
- 140 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Skořice mletá
- 140 g Cukr moučkový
- 10 g Cukr krystal
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Hřebíček
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 35 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 153.4 mg
- Draslík 192.5 mg
- Vláknina 8993.7 mg
- Vitamín A 8993.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
-
2
Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.