Čokoládový mandlový dort
Suroviny
- 140 g Čokoláda hořká
- 90 g Čokoláda hořká
- 100 g Čokoláda hořká
- 140 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 70 g Cukr kostkový
- 1 ks Citrony
- 9 ks Vaječný bílek slepičí
- 9 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Vanilkový lusk
- 0.0625 l Voda pitná
- 0.0625 l Voda pitná
- 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1108 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 69 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 769.8 mg
- Draslík 660.2 mg
- Vláknina 15410 mg
- Vitamín A 15410 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, tlučenou vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanou čokoládu, strouhané mandle a mouku. 
- 
                                2Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a přelijeme čokoládovou polevou. 
- 
                                3Na krém svaříme kostkový cukr s vodou a strouhanou čokoládou do husté hmoty. Necháme zcela vychladnout, vmícháme žloutky a ušlehanou smetanu. 
- 
                                4Na polevu rozehřejeme máslo se lžičkou vody a čokoládou. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr svařený ve vodě. Umícháme dohladka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        