Nákyp s oříškovou omáčkou
Suroviny
- 125 g Hrozinky
- 125 g Cukr moučkový
- 85 g Mandle mleté
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Ořechy vlašské
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.25 dl Olej kukuřičný
- 3 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 129 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 161.1 mg
- Vláknina 3966.6 mg
- Vitamín A 3966.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme. 
- 
                                2Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi. 
- 
                                3Formu na pudink vyložíme pečícím papírem. 
- 
                                4Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme. 
- 
                                5Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou. 
- 
                                6V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů. 
- 
                                7Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        