Fazolový salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 527 mg
- Vláknina 15408.2 mg
- Vitamín A 15408.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky. 
- 
                                2Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám. 
- 
                                3Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet. 
- 
                                4Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        