Mandlový čokoládový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 187.8 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 875 mg
- Vitamín A 875 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 °C. 
- 
                                2Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice. 
- 
                                3Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme 
- 
                                4V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme. 
- 
                                5V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota. 
- 
                                6Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme. 
- 
                                7Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        