Ovocný krůtí tažín
Suroviny
- 400 g Čočka vařená
- 300 g Krůtí maso
- 70 g Meruňky sušené
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 70 g Švestky sušené
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Koření ras el hanout
- 1 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 3 ks Petržel
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 804.5 mg
- Vláknina 22656.7 mg
- Vitamín A 22656.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Sušené meruňku a švestky nakrájíme na kousky. 
- 
                                3Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody. 
- 
                                4Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka. 
- 
                                5Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině. 
- 
                                6Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        