Kynuté trojhránky
Suroviny
- 520 g Pohanková mouka hladká
- 42 g Droždí
- 50 g Mandle
- 200 g Cukr moučkový
- 210 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 10 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 208.8 mg
- Vláknina 1840 mg
- Vitamín A 1840 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. 
- 
                                2V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka. 
- 
                                3Oloupané mandle drobně posekáme. 
- 
                                4V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout. 
- 
                                5Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky. 
- 
                                6Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout. 
- 
                                7Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi. 
- 
                                8Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        