Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Mandle mleté
- 125 g Čokoláda hořká
- 125 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 186.5 mg
- Vláknina 4397.1 mg
- Vitamín A 4397.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu. 
- 
                                2Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. 
- 
                                3Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout. 
- 
                                4V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu. 
- 
                                5Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        