Domácí marcipán
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 182.7 mg
- Vláknina 5856 mg
- Vitamín A 5856 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme, oloupeme a necháme zcela zchladnout. 
- 
                                2Připravené mandle nastrouháme na jemno a smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme čerstvý bílek, marcipán musí být dobře propracovaný. Podle potřeby můžeme těsto obarvit. 
- 
                                3Před použitím necháme marcipán chvíli v chladničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        