Jablka v červeném víně se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 1000 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 457.6 mg
  • Vláknina 13190.5 mg
  • Vitamín A 13190.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájená jablka, opečeme je, posypeme skořicí, cukrem a polijeme vínem. Dusíme doměkka.

  • 3

    Vychladlá jablka upravíme na mísu a ozdobíme šlehačkou, nasekanými ořechy a hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu