Kapr s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 30 g Petržel kořen
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 800 g Kapr obecný
  • 30 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 800.8 mg
  • Vláknina 3152 mg
  • Vitamín A 3152 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce očištěného kapra a nakrájenou zeleninu dusíme v osolené vodě. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, očistíme od zeleniny a upravíme na talíře.

  • 2

    Připravíme omáčku rozmixováním nastrouhaných ořechů a utřeného česneku se všemi ostatními přísadami. Nalijeme ji na porce kapra.

  • 3

    Pokrm podáváme studený.

Komentáře k receptu