Ořechový chléb se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Rokfór
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 12441.5 mg
  • Vitamín A 12441.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plísňový sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme ořechový olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře k receptu