Datlový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Datle
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 90 g Cukr krupice
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 44.2 mg
  • Draslík 327.6 mg
  • Vláknina 7685.8 mg
  • Vitamín A 7685.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.

  • 2

    Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.

  • 3

    Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.

  • 4

    Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.

Komentáře k receptu