Tvarohová snídaňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 300 g Kompot jahodový
  • 150 g Hroznové víno
  • 250 g Jogurt bílý
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 50 g Rozinky bílé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 2 ks Jablka
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Džus pomerančový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 22.6 mg
  • Draslík 427.3 mg
  • Vláknina 7240 mg
  • Vitamín A 7240 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo nasekané ořechy vložíme do vhodné nádoby. Přidáme med, dobře promícháme a necháme je celou noc namáčet. Rozinky dáme na 30 minut do teplé vody.

  • 2

    Omyté jahody, jablíčka a hroznové víno dáme do jiné misky. Ovoce přelijeme jogurtem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, scezené rozinky, džus a vše dohromady dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou polévku vložíme do lednice vychladit. Těsně před podáváním ji rozdělíme do hlubokých talířů, anebo polévkových misek. Na povrch každé porce dáme 1 lžící medových ořechů a polévku podáváme.

  • 4

    Porce polévky ozdobíme drobně nasekaným koprem.

Komentáře k receptu