Omeleta s bramborovou slámou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 3.6 ml Olej stolní
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.04 šálek Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 505.5 mg
  • Draslík 496.9 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru oloupeme, nastrouháme na struhadle na kolečka a poté ještě nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek. V utěrce osušíme a na horkém oleji usmažíme dozlatova.

  • 2

    Metlou rozšleháme v hrnku osolená vejce nastavená mlékem, vlijeme na pánev s horkým máslem a upečeme omeletu. Naplníme ji usmaženou, okapanou bramborovou slámou a přehneme tak, aby sláma byla trochu vidět.

  • 3

    Posypeme ji nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.

Komentáře k receptu