Kapr s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 30 g Petržel kořen
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 800 g Kapr obecný
 - 30 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 5 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 137.4 mg
 - Draslík 800.8 mg
 - Vláknina 3152 mg
 - Vitamín A 3152 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce očištěného kapra a nakrájenou zeleninu dusíme v osolené vodě. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, očistíme od zeleniny a upravíme na talíře.
 - 
                                2
Připravíme omáčku rozmixováním nastrouhaných ořechů a utřeného česneku se všemi ostatními přísadami. Nalijeme ji na porce kapra.
 - 
                                3
Pokrm podáváme studený.