Candát s mandlovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle plátky
  • 800 g Candát obecný
  • 10 g Mandle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.8 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 390.2 mg
  • Draslík 108.3 mg
  • Vláknina 3372.1 mg
  • Vitamín A 3372.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji dozlatova, vyjmeme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Plátky mandlí smícháme se žloutky, strouhankou a smetanou, ochutíme najemno umletými mandlemi, špetkou muškátového květu, solí a nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme prášek do pečiva.

  • 3

    Směsí pokryjeme porce candáta, vložíme do rozpálené trouby a zapečeme dorůžova.

Komentáře k receptu