Penne s mletým masem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Fazole vařené
  • 100 g Těstoviny Penne
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 559.1 mg
  • Vláknina 8999.8 mg
  • Vitamín A 8999.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části drobně nakrájené slaniny zpěníme kolečka cibule, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a dusíme 25 - 30 minut.

  • 2

    Dušené maso ochutíme prolisovaným česnekem, prohřejeme s uvařenými fazolemi.

  • 3

    Ve vařící osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme je.

  • 4

    Na zbylé slanině osmahneme strouhanku a promícháme ji s těstovinami. Rozdělíme je na talíře a poklademe masovou směsí.

  • 5

    Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu