Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Srnčí maso
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 250 ml Víno červené
  • 125 ml Zvěřinový vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 615.3 mg
  • Vláknina 10125.2 mg
  • Vitamín A 10125.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.

  • 3

    Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.

  • 4

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu