Mleté maso zapečené s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 212 mg
 - Draslík 297.5 mg
 - Vláknina 4191.5 mg
 - Vitamín A 4191.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
 - 
                                2
Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
 - 
                                4
Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
 - 
                                5
Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.