Řízky z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 286.4 mg
  • Draslík 305.3 mg
  • Vláknina 366.1 mg
  • Vitamín A 366.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček vykostíme a umeleme. Maso osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a dvě vejce, vše dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie, necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Z válečku nakrájíme kolečka, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme na oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu