Jahodový nanuk s kefírovým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 ml Mléko kefírové
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Limetka
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 134.1 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané jahody umixujeme.

  • 2

    Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.

  • 3

    Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.

  • 4

    Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.

Komentáře k receptu