Bulharská kopřivová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 105.1 mg
 - Draslík 113.5 mg
 - Vláknina 5654.5 mg
 - Vitamín A 5654.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
 - 
                                2
K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
 - 
                                3
Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.