Perkelt s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 435.9 mg
 - Vláknina 3807 mg
 - Vitamín A 3807 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme mletou paprikou a zvolna dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Omáčku nezahušťujeme.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.